Speeltoestellen

Wij hebben ongeveer 40 speeltoestellen, variërend van kleine veerwippertjes en diverse schommels, tot vele klimtoestellen. Verder is onze mooie fietsbaan naast het terras het vernoemen waard; menig klein kleutertje heeft hier leren fietsen! Fietsjes, skelters, stepjes en dergelijke zijn allemaal voor handen. Onze speeltuin is zeer geschikt voor kinderen in de jongste leeftijden, van ongeveer 1 tot 6 jaar, zo horen wij ook van ouders.

Naast de fietsbaan is vooral de ‘knoeihoek’ met water en zand, pal naast het terras, erg populair bij de kleintjes. De bijbehorende schepjes en emmertjes zijn ook in de speeltuin aanwezig. Maar ook de wat oudere kinderen, van 6 tot ongeveer 11 jaar, amuseren zich vaak uitstekend, bijvoorbeeld met de grotere klimtoestellen of de kabelbaan. Ieder seizoen kijken wij of er nieuwe toestellen kunnen worden geplaatst.

IMG_6109

VEILIGHEID

Om de hele speeltuin ligt een gesloten hekwerk. De enige toegang bestaat uit een deur in het hek, die vanaf het terras goed in de gaten gehouden kan worden. Uw kinderen kunnen dus niet zomaar ongezien de speeltuin uit. Zo kan uw kind zelfstandig zijn wereld ontdekken en zijn grenzen al spelend verleggen. Voor kleine verwondingen is een EHBO-doos aanwezig.

De ondergrond van de toestellen bestaat uit een voorgeschreven laag speelzand. Al onze toestellen hebben een veiligheidscertificaat, en worden regelmatig geïnspecteerd. Dat gebeurt jaarlijks door een gespecialiseerd bedrijf, en wekelijks vindt er een visuele inspectie plaats door de beheerder. Zo worden eventuele gebreken snel gevonden en kunnen ze onmiddellijk verholpen worden.

De problemen die zich in onze speeltuin voordoen spelen zich vooral af buiten de openingstijden. Helaas zijn we regelmatig het doelwit geweest van inbraak en vandalisme. Er is niets te halen in het huisje en met kapotte toestellen worden vooral de kinderen getroffen. De financiële schade is telkens wel groot.